Координація дій на підтримку виконання спільної програмної ініціативи “Здорові та продуктивні моря та океани”

H2020-BG-2014-2015

Дата Відкриття 25-07-2014 Термін 11-06-2015 17:00:00 (Брюссель за місцевим часом)
Дата публікації 11-12-2013 Загальний бюджет € 2000000
Програма Horizon 2020
Статус Відкрито Головна проблематика Соціальні проблеми
OJ посилання OJ C361 з 11 грудня 2013

----------Проблематика:

З метою виконання заходів, передбачених Комісією з питань спільного програмування для вирішення основних соціальних проблем Європи, Рада з питань конкурентоспроможності позитивно оцінила прогрес, досягнутий державами-членами ЄС у спільних ініціативах. Шляхом більш ефективного використання середньомасштабних інвестицій і ресурсів, СІП «океан» має сприяти вирішенню соціальних проблем, пов’язаних з морями та океанами, та зміцненню Європейських морських досліджень.

Область застосування:

Пропозиції повинні ґрунтуватися на результатах проекту CSA і на забезпеченні подальшого узгодження і зближення національних дослідницьких та інноваційних заходів та інвестицій на дослідження морського середовища Відповідно до рекомендації Європейської комісії від 2011. У цьому контексті, пропозиції повинні надати підтримку проектуванню та впровадженню нових транснаціональних спільних заходів з використанням найбільш підходящих і ефективних методів та інструментів для спільної роботи. Ці нові спільні дії, у взаємодії з іншими ініціативами, повинні зосередити увагу на актуальних питаннях, визначених у Плані здійснення СІП океанів.

Очікуваний ефект:

  • Оптимізація ефективної роботи транс-національних та європейських дослідницьких мереж, взаємодії між національними та європейськими науково-дослідними програмами та інвестиційною діяльністю держав-членів, направлену на здорові та продуктивні моря та океани.
  • Прогрес на шляху до створення Європейського дослідницького простору в області морських досліджень.
  • Поліпшення інтеграції та узгодження в поширені, використанні та фінансуванні науково-дослідної інфраструктури між державами-членами, зміцнення співпраці в області збору даних. Сприяти реалізації морської політики ЄС.

Тип дії:

координація та підтримка проектів

Залишити відповідь