Україна долучилася до ініціативи “EUREKA Globalstars”, що дає змогу участі в конкурсі проєктів спільно з Сингапуром та ще 14-ма країнами світу

5f084a4642f14560563326

Україна вперше долучається до ініціативи “EUREKA Globalstars” у межах міжнародної інноваційної програми “EUREKA“. Це дасть змогу командам українського бізнесу, наукових установ та вишів взяти участь у спільному конкурсі проєктів між країнами-членами “EUREKA” та Сінгапуром: “Call for Joint R&D Projects under EUREKA between Singapore and the EUREKA member countries”.

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно створити консорціум, у який входитимуть щонайменше 2 країни (Україна та Сінгапур). Решта учасників зі згаданих вище країн можуть приєднатися до роботи консорціуму за бажанням.

Подача та оцінка проєкту відбувається в 2 етапи.

На першому етапі, після створення консорціуму, серед його учасників  визначається країна-координатор проєкту. Далі формується спільна заявка від усіх країн-учасниць консорціуму. Вона подається координатором онлайн на платформі “EUREKA”. Дедлайн подачі – 15 жовтня 2020 року.

Якщо заявка проходить перевірку на відповідність критеріям, то починається наступний етап.

На другому етапі кожен учасник консорціуму окремо подає онлайн-заявку на платформу національної інституції, щоб отримати фінансування на впровадження своєї частини проєкту. Від України заявки прийматиме Український фонд стартапів. Відбір проєктів для фінансування у формі грантів буде на конкурсній основі, роботи оцінюватиме та обиратиме рада незалежних інвестиційних експертів.

Старт прийому заявок на національному рівні в Україні буде оголошено окремо на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Українського фонду стартапів.

За докладнішою інформацією ви можете звернутись до Олени Харіної, координатора національних проєктів програми “EUREKA” від України, на пошту olena.kharina@gmail.com  або за телефоном  +38 (044) 287 82 16.

Затвердження проєктів за результатами конкурсу заплановано на кінець січня 2021 року, початок фінансування фіналістів – на квітень 2021 року.

Зверніть увагу: для покращення комунікації між потенційними учасниками ініціативи “EUREKA Globalstars Singapore Call”  програмою  “EUREKA”  заплановано проведення двох віртуальних пітчінг-сесій між сінгапурськими компаніями та компаніями країн-учасниць конкурсу:

  • 15 липня 2020 року – презентації сінгапурських компаній;
  • 16 липня 2020 року – презентації інших країн, зокрема України.

Більше інформації щодо участі в віртуальних пітчінг-сесіях дивіться за посиланням.

Докладніша інформація по темі – на сайті МОН .

 

 

 

 

 

Залишити відповідь