HORIZON 2020
рамкова програма з досліджень та інновацій

Національний контактний пункт за пріоритетними напрямами «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіки» і «Здоров’я, демографічні зміни та добробут»

Відбувся тренінг з підготовки до виконання вимог законодавства України та ЄС щодо безпеки продуктів харчування

06.03.2021 - 19:51

Знімок екрана 2021-03-02 о 10.01.33 (1)

2 березня 2021 року відбувся тренінг з підготовки до виконання вимог законодавства України та ЄС щодо безпеки продуктів харчування орієнтований на керівників та фахівців підприємств аграрного сектору та виробництва харчових продуктів.
Тренінг розпочався з презентації проекту ГО “Аналітичний центр Аграрного союзу України” по підготовці бізнесу до державних перевірок та виходу на міжнародні ринки та об’єднав доповіді спікерів в три основні підтеми:
- Законодавство ЄС у сфері безпечності харчових продуктів;
- Ринковий контроль;
- Державний контроль.
Національний контактний пункт за пріоритетними напрямами «Здоров’я» та «Харчова безпека» при УжНУ був представлений Таїсією Симочко, яка репрезентувала учасникам тренінгу Інструментарій для роботи з законодавством ЄС.
Загалом тренінг з підготовки підприємств харчової промисловості до виконання вимог чинного законодавства України та вимог ЄС фактично став стратегічною сесією, під час якої керівники та фахівці підприємств ознайомилися з повним обсягом вимог, які висуваються до продуктів харчування в Україні та світі, отримали інформацію про інструментарій, спрямований на виконання таких вимог, за допомогою якого зможуть визначити оптимальний шлях розвитку свого бізнесу.
Для тих, хто не мав змоги долучитися, але зацікавлений в отриманні корисної інформації – посилання на стрім https://www.youtube.com/watch?v=N17997-dnYc
Довідково: проект “Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції” здійснюється за підтримки посольства Королівства Нідерланди по Програмі MATRA.